Kalankasvatus ja jalostus

Kalaa suositellaan nautittavaksi kahdesti viikossa, eikä suotta, sillä se vaikuttaa hyvinvointiin monella tapaa. Heimon Kala -tuotteet ovat erinomaisia proteiinin, omega-3-rasvahappojen, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähteitä.

Tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon kuuluva kala on erinomainen proteiinin lähde koko perheelle. Proteiinit ylläpitävät lihaksistoa ja auttavat jaksamaan päivän askareissa.

Kalasta saatavien omega-3-rasvahapot vaikuttavat myönteisesti niin lasten kuin aikuisten sydämen ja aivojen hyvinvointiin sekä muistiin ja näkökykyyn. Omega-3-rasvahapot DHA ja EPA edistävät sydämen normaalia toimintaa ja verenpaineen pysymistä normaalilla tasolla. Omega-3-rasvahappo DHA on välttämätön näön normaalille kehitykselle ja näkökyvyn ylläpitämiselle. Lisäksi DHA edistää aivotoiminnan normaalina pysymistä.

Kalan sisältämä D-vitamiini on tärkeää luiden, hampaiden ja lihasten hyvinvoinnille. Erityisesti lasten tulee saada riittävästi D-vitamiinia kasvaakseen. D-vitamiini edistää luita vahvistavan kalsiumin imeytymistä ja ylläpitää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Yksi 100 gramman annos lohta sisältää noin 5µg D-vitamiinia eli puolet aikuisen päivittäisestä saantisuosituksesta.

Kasvatamme kalaa itse

Meillä on vuosien kokemus kalankasvatuksesta. Omat kalakasvattamomme mahdollistavat laaduntarkkailun läpi kasvatuksen. Pystymme hallitsemaan ympäristön kuormitusta, ennakoimaan muutoksia, vaikuttamaan kalan kasvuolosuhteisiin sekä tiedämme tarkkaan, kuinka kalamme voivat ja mitä ne syövät.

Kalankasvatus on kestävä tapa valmistaa terveellistä, ravinteikasta ja proteiinipitoista ruokaa. Yhteistyössä rehuvalmistaja BioMarin kanssa olemme kehittäneet Blue IMPACT kalanrehun, joka on paras mahdollinen valinta sekä kalalle että ympäristölle. Ruokintaan käyttämämme rehun typpi- ja fosforipitoisuudet on optimoitu tukemaan kestävää kehitystä, jotta kalankasvatuksen ympäristövaikutukset olisivat mahdollisimman pienet.

Vastuullinen kalanjalostus on osa tulevaisuutta

Haluamme, että herkullista ja vastuullisesti tuotettua kalaa voi nauttia myös tulevaisuudessa. Kehitämme jatkuvasti uusia tapoja valmistaa, pakata ja toimittaa kalaa lähikauppaasi. Meille on tärkeää, että kalatuotteemme ovat kaupan hyllyllä mahdollisimman tuoreita.

Ympäristöystävällisyys ohjaa uusien pakkausratkaisujemme kehitystä, ja suosimme kierrätettäviä materiaaleja. Uudet skin-pakkauksemme sisältävät 20 % vähemmän muovia kuin vastaavat vakuumipakkaukset. Skin-pakkauksemme on ilmatiivis vakuumi, joka mahdollistaa kalan säilymisen tuoreena pitkään. Pakkaamme tuotteemme kuljetusta varten pääasiassa joko pitkäikäisiin ja uudelleenkäytettäviin laatikoihin tai kierrätettäviin pahvilaatikoihin.

Laitoksissamme pyrimme löytämään kestäviä energiaratkaisuja ja vähentämään päästöjä. Olemme muun muassa ottaneet käyttöön aurinkovoimaloita, joiden avulla pystymme tuottamaan osan käyttämästämme energiasta itse. Lisäksi hyödynnämme savustuksen ja kylmälaitteiden hukkaenergian sekä investoimme energiatehokkaampiin laitteisiin.

To Top