Heimon kala

Heimon Kalan tuotteet ovat hyväksi sinulle ja parempi valinta ympäristölle. Tavoitteenamme on, että maukasta, terveellistä ja vastuullisesti tuotettua kalaa on mahdollista nauttia myös tulevaisuudessa. Siksi tarkastelemme kriittisesti tuotantomme eri vaiheita ja jatkuvan kehitystyön sekä uteliaan kokeilun kautta pyrimme tekemään joskus jopa mahdottomasta mahdollista. Kannamme vastuuta puhtaan ruuan, kala-alan sekä ympäristömme tulevaisuudesta.

Kasvatamme kalaa itse ja valmistamme tuotteemme perinteitä sekä puhtaita makuja kunnioittaen Rengossa, Kokkolassa ja Saarenmaalla. Koska koko tuotantoketju on hyppysissämme, pystymme varmistamaan tuotteiden korkean laadun.

Heimon Kalan tarina

Heimon Kala Oy sai alkunsa vuonna 1980, kun perinteitä kunnioittava kalamies Heimo Juvankoski perusti pienen kalakaupan Hämeenlinnaan ja välitti kalaa kauppoihin ympäri Etelä-Suomen. Paljon kysyttyjen silakoiden ja ahventen lisäksi Heimo halusi tarjota harvinaisempia suuria kaloja, kuten lahnoja ja haukia. Muutamia vuosia myöhemmin Heimon Kala alkoi myös valmistamaan kylmä- ja lämminsavukalatuotteita Rengossa. Herkullinen kala kävi kaupaksi ja yritys kasvoi.

Yrityksen kasvu mahdollisti myös uudenlaisten tuotteiden kehittämisen 80-luvun lopulla. Tuolloin Heimon Kalan tuotteita myytiin autosta suoraan myymälöihin ja myyntiherrat pitivät korvansa höröllään vieraillessaan kauppiaiden luona. Näin saatiin arvokasta palautetta, jonka avulla osattiin kehittää uusia, kysyntään vastaavia kalaherkkuja. 

Ensimmäiset omat pakatut kalatuotteet kehitettiin 90-luvun alussa. Sitä seurasi kiivas kasvu ja kehitysvaihe, kun elintarvikeala teollistui ja kaupat kilpailivat kovasti keskenään. Kysyntä pakatuille tuotteille oli kovaa ja se vauhditti myös pakkausten kehitystyötä.

Laadun ja toimitusvarmuuden takaamiseksi Heimon Kala halusi laajentaa toimintaansa entisestään ja saada hallintaansa kalan koko matkan merestä lautaselle. Lyhyessä ajassa ehtikin tapahtua melkoisesti. Vuonna 2005 virolainen Vettel Oü osti Heimon Kalan. Vettel toi mukanaan saarenmaalaiset kalastusperinteet sekä -osaamisen. Saarenmaan jalostuslaitoksella pystyttiin valmistamaan erilaisia kalaherkkuja kuin Rengossa, mikä monipuolisti valikoimaa merkittävästi. 

Kättä paiskattiin uudemman kerran jo vuonna 2007, kun yhtiö osti uusikaupunkilaisen Saaristomeren Kalan. Näin toiminta laajeni kalajalosteiden myynnistä kalankasvatukseen ja omaa kalaa voitiin kasvattaa Suomessa sekä Ruotsissa.

Kasvua ohjasi vahva halu kasvattaa ja jalostaa kalaa tehokkaasti sekä laadukkaasti. Vuonna 2009 yhtiö fuusioitui Tallinna Külhoonen kanssa ja nykyisin kalatuotteisiin erikoistunut yhtiö tunnetaan nimellä AS PRFoods. Yhtiön toiminnasta Suomessa vastaa edelleen Heimon Kala Oy. 

Vuonna 2017 pitkäaikainen yhteistyökumppani, kokkolalainen pohjoisten kalojen ja äyriäisten maahantuoja Trio Trading liittyi Heimon Kalan perheeseen. Tämän myötä yritys pystyy nyt kasvattamaan ja jalostamaan kalaa sekä maahantuomaan kalaa ja äyriäisiä. Tänä päivänä kalaa kasvatetaan Suomen lisäksi Ruotsissa ja Viron Saarenmaalla. Parhaiten yritys tunnetaan Heimon Gourmet, Heimon Liekki sekä Saaristomeren -kalaherkuistaan.

To Top