Piirakat eivät ole vain kahvilan vitriinitavaraa, vaan helposti kotona valmistettavia herkkuja! Pakastustakin kestävä Heimon kirjolohi-purjopiirakka on erinomainen valinta illanistujaisiin ja sitä seuraavan päivän työlounaaksi.

Tarvitset pohjaan:

• 100 g voita
• 2 dl vehnäjauhoja
• 1/2 tl leivinjauhetta
• 3 rkl kylmää vettä
• suolaa

Täytteeseen:

• 240g Heimon maustamaton kirjolohisuikale
• 300g purjoa
• 1 dl ranskankermaa
• 1 dl ruokakermaa
• 2 kpl kananmunaa
• öljyä
• tilliä
• suolaa
• mustapippuria

Valmistus

1. Sekoita pohjaa varten voi, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin.
2. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjaisen vuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin, kun valmistelet muut ainesosat.
3. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa pieniksi renkaiksi.. Kuullota purjoa öljytilkassa pannussa muutama minuutti.
4. Vatkaa kananmunat, ranskankerma ja ruokakerma sekaisin. Lisää mausteet.
5. Levitä kalasuikaleet ja purjo piiraspohjalle. Kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.