Lämminsavulohimousse

150 g Heimon kylmäsavukirjolohiviipaleita
300 g Heimon lämminsavukirjolohta tai -lohta
2 dl smetanaa
2 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
2 rkl voisulaa
suolaa
1 rkl mustapippuria
4 liivatelehteä
vettä

Pinaattihyytelö
150 g pakastepinaattia
1 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa, mustapippuria
1 liivatelehti
vettä

Valmista pinaattihyytelö edellisenä päivänä. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pinaattihyytelön ainekset liivatelehteä lukuunottamatta kattilassa. Kuumenna seos kiehumispisteeseen ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi pois ja lisää se huolellisesti sekoittaen pinaattiseokseen. Jäähdytä seos ja laita se jäähtyneenä kostutetun leivinpaperin päälle. Rullaa pinaattimassa leivinpaperin sisällä kapeaksi tangoksi ja sulje paketti molemmista päistä tiiviisti. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Vuoraa pateevuoka (15 x 8 cm) ensin tuorekelmulla ja sitten kylmäsavulohiviipaleilla. Säästä osa viipaleista kantta varten. Laita lohiviipaleilla vuorattu vuoka jääkaappiin odottamaan. Poista lämminsavulohesta ruodot ja hienonna lohi. Yhdistä lohi, smetana, keltuaiset, sitruunamehu, hunaja, voisula, ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita aineet yleiskoneella tasaiseksi massaksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta tarvittava määrä vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne veteen. Sekoita liivateneste huolellisesti lohimassaan ja anna jäähtyä hetki. Täytä vuoka ensin puoleen väliin lohimassalla ja lisää sitten pinaattihyytelötanko. Täytä vuoka lopulla lohimassalla ja asettele päälle loput kylmäsavulohiviipaleet. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3–4 tunniksi. Kumoa vuoka ja poista kelmut. Tarjoa kokonaisena tai leikkaa valmiiksi viipaleiksi. Tarjoa lisäkkeeksi salaattia ja leipää.